Tanah Rata

26 april 2018 - Tanah Rata, Maleisië

🇲🇾

—————

Tapah

Tanah Rata 🍺 🥣 🍦

—————

Hillview Inn Cameron Highlands, Tanah Rata 😴

—————

Met regen en 18 graden liggen Nikki en ik nu naast elkaar in een groot bed. Nikki wordt de hele dag al boos als iets haar niet bevalt en dat komt waarschijnlijk door de vermoeidheid. Vanmorgen stapten we om 09.15 uur bij de Starbucks in een taxi van Uber. Het kleine stukje naar het busstation TBS duurde evengoed nog 35 minuten en zo waren we precies op tijd bij de terminal voor onze busreis van 4 uurtjes naar de Cameron Highlands. We hadden een luxe touringcar met ruime stoelen en veel beenruimte dus het was een vrij ontspannen ritje. Nikki zat met de iPad op schoot naast mama en ik zat daarachter met de portable DVD-speler naast papa. Na bijna 2,5 uur hadden we een korte pauze op een parkeerplaats en daarna moesten we nog ongeveer 70 van de ruim 200 kilometer rijden. Dat ging echter wel slingerend bergop en daar was mijn buikje niet zo tegen bestand. Uit het niets moest ik spugen en papa was net op tijd met een plastic zakje. Een tijdje later herhaalde zich dat en ik zat er een beetje als een dood vogeltje bij. Mama voelde zich ook niet lekker maar papa en Nikki waren topfit.

Rond 14.15 uur kwamen we bij het busstation in Tanah Rata en daar werden we met een flinke hoosbui ontvangen. Er werd meteen gebeld door een mevrouw en 5 minuten later kwam de eigenaresse van hotel Hillview Inn ons met haar eigen auto ophalen. Het was maar een klein stukje lopen geweest maar dit was natuurlijk ook prima. In de stromende regen werden we naar kamer 3 op de begane grond geloodst en die is weinig bijzonder. Niet meer dan 2 grote bedden en een kleine, dramatische badkamer. Morgen mogen we verhuizen naar een grotere kamer op een bovenverdieping, als we dat willen tenminste. Het is ook nu maar voor 2 nachtjes en papa heeft beloofd dat de volgende hotels veel beter zijn. 

Omdat we nog moesten eten hebben we een rondje door het dorp gelopen. Volledig ingericht op de toeristen die hier meestal maar enkele dagen blijven. Bij een lokaal tentje hebben we voor slechts 25 ringgit prima gegeten: een bord nasi met kip, patatjes met kipnuggets, een kom champignonsoep en 3 grote glazen met verse vruchtensap. Op de terugweg kregen we nog een ijsje en mochten we van papa een dierenmuts uitzoeken bij een winkeltje. Mama vond ze niet mooi! Er hing nog maar 1 roze konijntje en die heb ik meteen gearresteerd. Maar dan wil Nikki natuurlijk precies dezelfde... Gelukkig kon de meneer nog een tweede konijntje uit de winkel toveren! Op de kamer vielen we al snel in slaap. Papa ging om 20.15 uur nog even de straat op om wat eten te halen en hij kocht ook meteen 2 paraplu’s op de avondmarkt. Het kan hier opeens ontzettend hard regenen en daarom zijn de berghellingen natuurlijk zo mooi groen. Morgen gaan we een dagtour maken en dan komen de paraplu’s wellicht goed van pas. Nikki had geen honger maar ik heb in bed nog 2 puntjes pizza gegeten. Daarna vielen we weer in slaap...

Foto’s

2 Reacties

  1. Karin:
    26 april 2018
    Low budget hotelletjes zeker?!
  2. Mark:
    27 april 2018
    Saskia is nogal krepserig :-)